Pigeliv

Pigeliv 1 - Klassens dronning

To dage før sommerferien opdager Josefine noget, som hendes to bedste veninder har holdt hemmeligt for hende. Fast besluttet på at hun under ingen omstændigheder vil starte i sjette sammen med dem, forsøger Josefine sig med den ene plan efter den anden for at få sin vilje. Men sommerferien varer ikke evigt, og til sidst beslutter hun at konfrontere veninderne med hemmeligheden …

Første bind i serien Pigeliv.

Pigeliv 2 - Emmas hemmelighed

Emma er startet i en ny klasse. Det er både skræmmende og spændende - og først og fremmest en mulighed for endelig at slippe ud af rollen som den stille pige. MEmma opdager hurtigt, at konkurrencen om klassens opmærksomhed er stor. Derfor kommer hun til at fortælle en lille hvid løgn. Men løgnen vokser, og pludselig taler hele skolen om Emma. Hun må gøre noget, inden hun bliver afsløret, og hun får brug for hjælp. Men kan man bygge nye venskaber på en løgn?

Andet bind i serien Pigeliv.

Pigeliv 3 - Youtuber for en dag

Amandas klasse skal deltage i konkurrencen Youtuber for en dag, og selv om Amanda synes, at hele ideen er tosset, bliver hendes video om at passe på miljøet, den mest sete. Pludselig oplever hun noget, hun aldrig har prøvet før: Hun er populær!

Men så opdager Amanda, at Josefine har sladret om, hvem Amanda er forelsket i. Er Josefine misundelig på Amanda? Faktisk kan Amanda slet ikke lide at være i centrum, men hun kan heller ikke bare tilgive Josefine. Hvor langt vil hun gå for at beholde sin veninde?

Tredje bind i serien Pigeliv.

Pigeliv LOVE 1 – Den magiske sommer

Josefine har endelig fået lov til at tilbringe sommeren hos sin faster i sommerhuset. Om formiddagen skal hun stå i fasters iskiosk, og om eftermiddagen skal hun lære at surfe. Og hun har i hvert fald ikke tid til drenge og den slags. Men på den allerførste dag møder hun Chris. Han er supersød, lækker, og han surfer - og så vil han meget gerne se Josefine igen. Det tegner til at blive en fantastisk sommer - lige indtil hun bliver advaret om, at Chris er en hjerteknuser, som er sammen med masser af piger hvert år. Josefine beslutter straks at holde sig på afstand, men så finder hun ud af, hvem hun skal dele vagter med i iskiosken ... Kan hun lade være med at falde for Chris, når hun ser ham hver eneste dag? Og er han virkelig så slem, som rygterne siger? Pigeliv LOVE er en ny trilogi om pigerne fra Pigeliv, men denne gang handler det om den første forelskelse og - måske - det første kys.

Pigeliv LOVE 2 – Farlig forelskelse

Emma skal på sin første karatelejr, og her møder hun Oliver. Alle pigerne er vilde med ham, men også lidt bange, for Oliver kommer hele tiden op at slås. Emma redder ham fra at blive sendt hjem ved at spille hans kæreste, og til gengæld lover Oliver at hjælpe hende med træningen. Her ser Emma en side af ham, som andre ikke kender.

Men hvorfor er Oliver så hidsig? Emma vil gerne have ham til at stole på hende og åbne op. Men er han overhovedet interesseret i at ændre sig? Inden hun får set sig om, er Emmas eget hjerte i fare …

Pigeliv LOVE er en ny trilogi om pigerne fra Pigeliv, men denne gang handler det om den første forelskelse og - måske - det første kys.

Fantasy

Kampen om dragerne 1 - Drageungen

Sami og Ranas drage er stukket af. Hvis ikke de fanger den, bliver de dømt til døden.

Men selv hvis de får fat i den, er de i store problemer.

For kun én af dem kan blive dragon.

Den anden skal have begge hænder hugget af.

Drageungen er første bind i trilogien Kampen om dragerne. Letlæst fantasy i lix 11.

Kampen om dragerne 2 - Dragernes duel

”Der er lavet lidt om i planen,” smiler Aron ondt. Han vil gøre alt for at skade dem. ”Næste kamp er Kato mod Roar.”

Roar er Arons egen drage. Mod den har Kato ikke en chance. Roar har kun ét mål: At dræbe, hvis den kan.

Med et brøl går den til angreb.

Dragernes duel er andet bind i trilogien Kampen om dragerne. Letlæst fantasy i lix 10.

Kampen om dragerne 3 - Dragernes dal

„Luk alle porte op!” Brøler Aron. Han er hvid i hovedet af raseri.

„Nej!“ råber dronning Liana oppe fra sin balkon.

Men det er for sent.

Ud vælter alle de store drager. De buldrer frem mod dem.

Sami og Rana ser på hinanden. Kato kan ikke beskytte dem. Ikke mod så mange drager.

Dragernes dal er tredje bind i trilogien Kampen om dragerne. Letlæst fantasy i lix 11.

Den hvide væbner 1

Første bind i fantasytrilogien om hestehandlerens datter, Nara, som kun drømmer om at blive ridder. Men kan det overhovedet lade sig gøre, når man hverken er adelig, rig eller en dreng? Hun har ikke oddsene med sig, men Nara er både stædig, viljestærk og lærenem, så da hun får chancen for at komme med til optagelses-prøverne, sadler hun sin fars eneste hingst og rider af sted. Det bliver starten på et spændende eventyr, hvor hun både skal knokle, vise sit værd og vælge det rigtige, indtil hun – måske – får en belønning dybt inde i Dværgenes Bjerg.

Den hvide væbner 2 – Kampen om kongevåbnet

Andet bind i fantasytrilogien. Efter sit første år hos ridder Avalanche må Nara modvilligt drage af sted til Dronningens slot for at deltage i et års væbnertræning. Her hvirvles hun snart ind i nye farefulde begivenheder, da det viser sig, at landets forkælede tronarving har udset sig hende som sin hjælper på en livsfarlig og dumdristig færd for at vinde sig et kongevåben. Nara må straks finde på en dækhistorie, så hun kan komme af sted og forsøge at kapre sit magiske dværgesværd tilbage, for uden det har de ikke en chance. Med sig på rejsen har prinsen også bragt en ung troldmand, som Nara nærer dyb mistillid til. Med god grund skal det vise sig.

Den hvide væbner 3 – Den røde ridder

Sidste bind i fantasytrilogien. Da Nara langt om længe bliver kåret til ridder, er ingenting, som hun havde drømt om. Dronningen er forsvundet, og den uberegnelige prins Ismir skal snart overtage tronen efter hende. Alle Naras venner er enten langt væk, eller også er de blevet smidt i fangekælderen af prinsen. Lige da Nara tror, at det ikke kan blive værre, opdager hun, at der følger en høj pris med den nye riddertitel. En pris, som hun ikke er parat til at betale. Men der er dødsstraf for at sige prinsen imod ...

Tara og troldmanden

Tara hvisker et par ord. Helt stille. Men bukken ser op med et ryk. Så farer den ind i skoven.
„Pokkers!“ Kongen sænker sin bue. Tara smiler. Så mærker hun en hånd på sin arm.

Troldmanden har opdaget, at Tara kan tale med dyrene. Derfor har han brug for hende. Tara skal befri folket for den drage, der æder alt og brænder alt ned. Men troldmanden er ikke nogen rar mand ...

Letlæsning

Spådommen

Faktisk ville Luise slet ikke ind til den åndssvage spåkone. Hun tror ikke på den slags. Men nu er hun her alligevel! „Du er tvilling.“ Spåkonens stemme er mørk og dyster. Som i trance. „Øh, ja.“ Lui ved ikke, om hun skal være imponeret. Der er tolv stjernetegn, så Astra må alligevel kunne et eller andet. På den anden side set har det ikke ret meget med fremtiden at gøre. „Jeg ser en skygge bag dig.“ Ikke sjovt. Hvad har den spåkone gang i?

Spændende letlæsning i lix 17.

Populær i 9 nemme trin

Maja har været upopulær i sin klasse i 784 dage. Det er lige så mange dage, som hun har gået i skole.

Før kunne det være lige meget, men da hendes far en dag kommer hjem og fortæller, at de skal være i Tanzania hele sommeren, og at Maja og hendes storesøster begge må tage en veninde med, bliver det pludselig et problem. For hvem skal Maja tage med?

Maja beslutter sig for at gøre noget ved sagen, nu vil hun være populær. Hun downloader "Populær i 9 nemme trin" fra nettet og går i gang med at liste op, hvad der skal gøres. Men det skal vise sig, at det faktisk ikke er helt så let …

Zombiekatten

Det er ikke sjovt at flytte på landet. Tobias kender ikke en sjæl, og hvor fedt er det lige at bo op ad en skummel kirkegård? Det bliver ikke bedre, da en død kat begynder at kradse på hans rude om natten. Tobias elsker gys, når det er i hans blade, men pludselig kommer gyset lidt for tæt på. Til sidst må han selv tage affære og løse mysteriet for at få fred. Letlæsning med let gys i lix 16

Young adult

Festival

”Hvis du er træt, må du altså godt sove i vores telt,” siger Ida.
De griner og åbner en øl mere. Ida ved godt, at det er dumt. Hele dagen vil bare virke mindre kikset, hvis hun er sammen med en fyr. De behøver jo ikke gøre det helt vilde. De kan bare kysse lidt.

Ida og Karla har glædet sig helt vildt til at prøve at være på festival. De finder en god plads til teltet tæt på de to fyre, Jacob og Noah. Men da Karla og Noah pludselig begynder at kysse, føler Ida sig lidt til overs. Jacob er stadig forelsket i sin eks. Han tænker på hende hele tiden. Alligevel ender Ida og ham i telt sammen. Og det bliver en nat, der ændrer alt for dem begge to. Skal det have konsekvenser? Eller er det bedre bare at glemme det og komme videre?

Lix 15

Wildcard

Emma er træt af at leve i provinsen. Hun fungerer ikke sammen med sine klassekammerater. Siden farens død har moren glemt sine døtre og haft mere travlt med at gå til halbal, have forskellige kærester og drikke en masse øl. En dag møder Emma Lasse, og han giver hende modet til at stikke af, men han havde nok ikke regnet med, at Emma en dag ville ringe på hans hoveddør.Og måske er Emmas version af sandheden ikke altid den helt rigtige ...

Billedbøger

Hr. Thomsens nabo

En bog om jazz og venskab og om at være modig, når det gælder. Hr. Thomsen smutter ind forbi ostehandleren om fredagen. For han skal have ost med hjem til sin gode ven, hr. Timmy. De to venner elsker jazz, og hver fredag øver de. De er så glade for at spille musik, at de somme tider glemmer at spise aftensmad. Hr. Timmy er en dygtig trompetist - og en mus. En dag banker en mand fra skadedyrsbekæmpelsen på døren. Der er andre beboere i opgangen, der har klaget over mus, så nu skal han tjekke alle lejlighederne. Hr. Thomsen gør sit bedste for at skjule sin gode ven ... Smukt illustreret af Lasse Bekker Weinreich.

Fagbøger

Justin Bieber (Jeg læser-serien)

Letlæsning om den canadiske superstjerne. Justin Bieber er en stor stjerne. Mange millioner elsker hans musik. Men hvordan blev han berømt? Og hvad med kærester? Det kan du læse om i denne bog. Justin Bieber indgår i TURBINEs serie af letlæste fagbøger “Jeg læser”.  Bogen om Bieber har et lix-tal på 15 og er udstyret med alt, hvad en fagbog skal indeholde som fx flotte fotos, faktabokse, simple grafer og registre.

One Direction (Jeg læser-serien)

Letlæsning om det populære drengeband. One Direction er et af verdens største bands lige nu. De fleste kender deres sange. Men hvem er de? Og hvordan startede det? Det kan du læse om i den her bog. One Direction indgår i TURBINEs serie af letlæste fagbøger “ Jeg læser”.  Bogen om One Direction har et lix-tal på 15 og er udstyret med alt, hvad en fagbog skal indeholde som fx flotte fotos, faktabokse, simple grafer og registre.

Melodi Grand Prix (Jeg læser-serien)

Letlæsning om den største musikbegivenhed. Danmark vandt Melodi Grand Prix i 2013. Men hvad er det for en konkurrence? Og hvor mange år har vi været med? Læs om det og meget andet i denne bog. Melodi Grand Prix indgår i TURBINEs serie af letlæste fagbøger “Jeg læser”.  Denne bog har et lix-tal på 15 og er udstyret med alt, hvad en fagbog skal indeholde som fx flotte fotos, faktabokse, simple grafer og registre.

Alt om fanfiktion

Den første bog på dansk om at skrive fanfiktion om sine idoler. Man kalder det fanfiktion, når fans skriver nye historier om deres idoler eller om karakterer, de allerede kender fra bøger, film, tv-serier og musik. Fanfiktion har eksisteret i mange år, men er først blevet rigtig stort med internettet, og i dag kan man med få klik finde millioner af fanfiktioner. I bogen kan du læse om de mange forskellige typer fanfiktion, de største idoler, hvordan du selv kommer i gang og interviews med nogle af de unge piger, som skriver fanfiktion på dansk. “Vores ønske med denne bog har været at gøre endnu flere opmærksomme på, hvilken fantastisk hobby det er at skrive fanfiktion. Og så er det endda gratis!”

Børnenes fuglebog

I Børnenes fuglebog møder du 12 af Danmarks mest kendte fugle. Se de flotte billeder, læs masser af sjove fakta om fuglene, og lyt til deres sangstemmer på lydpanelet – så er du klar til at gå på opdagelse udenfor i fuglenes verden.